. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Veronai baleset – Emmi: a leggyorsabb kártérítést kérték a biztosítóktól
2017-05-25 08:48:31
Veronai baleset  – Emmi: a leggyorsabb kártérítést kérték a biztosítóktól

Veronai baleset – Emmi: a leggyorsabb kártérítést kérték a biztosítóktól

Kiemelték, hogy "az ellenzék részéről a veronai busztragédia felhasználása nem a népszerűség keresésének legízlésesebb eszköze".

Közleményük szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere februárban már egyeztetett a balesetben érintettek általános biztosítási kárrendezésének kezeléséről a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával, a biztosító együttműködését kérte, s erre ígéretet kapott.

Felidézték továbbá, hogy a minisztérium vezetői személyesen vettek részt - az első perctől a helyszínen és az iskolában egyaránt - a segítségnyújtásban, s a családoknak és az iskolának is igyekeztek minden segítséget megadni a tragédiával kapcsolatban. Mint fogalmaztak: "sajnálattal" értesültek arról, hogy a baleset ügyében nyomozó és eljáró az olasz hatóságok a magyar külügyi tárca sürgetése ellenére még nem adták át az áldozatok családjának a szükséges dokumentumokat. A hozzátartozók helyzetét megértve bíznak benne, hogy ez mielőbb megtörténik - tették hozzá.

A közleményben kitértek arra is, hogy az iskolai buszos kirándulások biztonságosabbá tételéért a tárca online kérdőíves felmérést végzett és jogszabály-módosítást kezdeményezett, mert a jelenlegi szabályozás szerint egy szervezett program - még ha bizonyos elemeiben, a szervezés egy részében részt is vesz az iskola dolgozója - csak akkor minősül iskolai kirándulásnak, és akkor állapítható meg a köznevelési intézmény vezetőjének, azaz az iskola igazgatójának a felelőssége, ha az iskola pedagógiai programjának részét képezi.

A biztonságosabb, teljeskörűbb és átláthatóbb jogi környezet megteremtése érdekében - a Miniszterelnöki Kabinetiroda, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium és az Emmi részvételével - munkacsoport alakult, hogy a szakterületekhez tartozó szabályozást felülvizsgálják és ha szükséges - beépítve a veronai buszbaleset kapcsán tartott online kérdőíves felmérés eredményeit is - módosítsák azt. A köznevelésért felelős szakterület a nemzeti köznevelésről szóló törvényben pontosításokat fogalmazott meg, amelyek a többi ágazathoz tartozó szabályozáshoz nyújtanak alapokat.

A közlemény szerint a tankerületi központ által megbízott ügyvédi irodán keresztül a hozzátartozók tájékoztatást kapnak lehetőségeikről, emellett az iroda minden lehetséges ügyben eljár a szülők képviseletében. Az intézmény folyamatosan együttműködik a Klebelsberg Központtal, a pedagógiai szakszolgálattal, az ügyvédi irodával, hogy a kormányzat által ígért segítséget az érintettek megkapják, amelyről minden szülő folyamatos tájékoztatást kap. A Belső-Pesti Tankerületi Központ az ügyben a humánum és a vonatkozó jogszabályi környezet alapján fog a továbbiakban is eljárni - fejtette ki az Emmi közleményében.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségnek tizenhét halálos áldozata volt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

 

MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>