. Ma Márk napja van.
Völner Pál: a kormány elfogadhatja a Velencei Bizottság szakmai felvetésit
2017-06-03 15:45:14
Völner Pál: a kormány elfogadhatja a Velencei Bizottság szakmai felvetésit

Völner Pál: a kormány elfogadhatja a Velencei Bizottság szakmai felvetésit

A kormány elfogadhatja a Velencei Bizottság szakmai alapon hozott felvetéseit a civiltörvény módosításával kapcsolatban – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

 

A Velencei Bizottság szakértői előzetes véleményükben elismerték, hogy a külföldi támogatással Magyarországon működő civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezet jogszerű célokat tűz ki, és a pénzmosás, valamint a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet hivatott előmozdítani.

 

Völner Pál azt mondta, hogy a Velencei Bizottság előzetes véleményében találhatók szakmai és politikai alapon hozott észrevételek.

Például a magyar kormány nyitottan áll ahhoz a felvetéshez, miszerint ne három év legyen a szervezetek deregisztrációs ideje, hanem ennél rövidebb időkeret álljon rendelkezésre. Módosítani lehet a négylépcsős szankciórendszeren is – tette hozzá.

 

Az államtitkár felhívta a figyelmet, a bizottság elismerte: több országban létezik ilyen vagy hasonló szabályozás, és a magyar törvény nem olyan, mint a sokszor kritizált orosz rendelet. Ugyanakkor nem tudjuk figyelembe venni azokat a politikai felvetéseket, amelyek szerint megbélyegző, vagy stigmatizáló lenne a törvénytervezet – mondta az államtitkár.

 

MTI

Fotó: M1

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>