DEBRECENI HÍRHATÁR - Hírességek álltak a civilek mellé, Orbán ellen – Videó!

DEBRECENI HÍRHATÁR
   
 2019.06.20.
 Csütörtök
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 05. 18. 16:08     


Hírességek álltak a civilek mellé, Orbán ellen – Videó!
Elutasítják a kormány civileket megbélyegző és diszkriminatív törvényjavaslatát.

Csákányi EszterHajós AndrásDragomán György és Kiss Tibor fontosnak tartotta, hogy videón – civilként – mondja el, miért tartják fontosnak a civilek munkáját. A kisfilmek a Civilizáció 2017 (a magyar civil szervezetek közös) kampányához készültek – írta meg a 24.hu.

 

"A civil szféra elleni folyamatos kormányzati támadás nemcsak a civil szervezetek ügye, hanem az egész magyar társadalomé. Mindenkinek eljöhet az életében egy olyan pont, amikor civil szervezetekhez kell fordulnia, és az általunk nyújtott segítség vagy szolgáltatás az egyetlen, amire számíthat."

 

Ezt mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója, aki abban bízik, hogy Csákányi Eszter, Hajós András, Dragomán György, és Kiss Tibor után még többen állnak ki a civilek mellett, hiszen ez a történet elsősorban arról szól, milyen Magyarországon akarunk élni.

 

 

A civil szféra elleni folyamatos kormányzati támadás nemcsak a civil szervezetek ügye, hanem az egész magyar társadalomé. Mindenkinek eljöhet az életében egy olyan pont, amikor civil szervezetekhez kell fordulnia, és az általunk nyújtott segítség vagy szolgáltatás az egyetlen, amire számíthat.

 

Ezt mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója, aki abban bízik, hogy Csákányi Eszter, Hajós András, Dragomán György, és Kiss Tibor után még többen állnak ki a civilek mellett, hiszen ez a történet elsősorban arról szól, milyen Magyarországon akarunk élni. Aki a civileket támadja, az minket támad!

 

Mindeközben elindult egy petíció, amely elutasítja a civil szervezetek vegzálását. Művészek és közéleti emberek kérik az országgyűlési képviselőket, ne szavazzák meg a törvényjavaslatot. Az aláírók azt szeretnék, hogy a magyar társadalom öntudatos legyen, az állampolgárok szabadon kiállhatnak magukért, egymásért, beleszólhatnak a dolgok alakulásába, megvédhetik jogaikat – számol be a 24.hu.

 

A civilek mi vagyunk! Mi művészek és művészetkedvelők, mérnökök és építők, orvosok és betegek, tanárok és diákok, munkáltatók, munkavállalók és munkanélküliek, idősek és fiatalok. (…) Aki a civileket támadja az minket támad!

Az aláírók tiltakoznak a civil szervezetek önkényes megbélyegzése ellen.

 

A ƒ„külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény“ az átláthatóságot ürügyként használva akarja hitelteleníteni a civileket. Aggodalommal tölt el minket, hogy a törvényjavaslat orosz mintára készült, ahol a 4 évvel ezelőtt elfogadott törvény óta 27 szervezet szűnt meg. Ezt látva, aggódunk Magyarország civil szervezeteiért is.

 

Mint írták, a civilek hasznos közösségi célokért dolgoznak, nem egyszer olyan feladatot látnak el, amit az államnak kéne, és azokat támogatják, akiket az állam magára hagyott. Kiszolgáltatott embereknek, magyar állampolgároknak nyújtanak segítséget vagy azért dolgoznak, hogy Magyarországon erős közösségek legyenek, az állampolgárok képesek legyenek fellépni érdekeik védelmében. A petíció szerint a civil társadalom az állampolgári önszerveződés egyik legfőbb terepeként azt mutatja, hogy polgárok vagyunk, nem alattvalók. A sokszínű és erős civil társadalom éppen ezért a demokrácia mérőfoka.

 

Az aláírók azt kérik, hogy az Orbán-kormány a megbélyegzés helyett fordítson figyelmet azokra a területekre, ahol a civilek gondot jeleznek: az egészségügyre, az oktatásra, a szegénységre, a diszkriminációra. A stigmatizálás nem megoldja a problémákat, csak elhallgattatja azokat.

 

 

A petíció linkje

Forrás és kép: 24.hu


További hírek

  Végre...: Új autókat kapnak a miskolci futballisták
2019. 06. 18. 10:42 hirhatar.hu
  Hál’isten érdemes volt 300 milliárdból megépíteni a határzárat: megbokrosodott lovat állított meg
2019. 06. 18. 10:42 hirhatar.hu
  Megkezdődött az ukrán gyerekek magyar kormány finanszírozta üdültetése
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  Visszautasította a két életet mentő kapitány, hogy vele népszerűsködjön az újpesti fideszes polgármester
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  A Fidesz, Bige László és a pécsi vállalkozó esete, avagy a mocskos maffia mancsai
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  „Besúgórock”, spiclik, elárult szabadság – ennyi maradt 30 év után a „Szabadság Napjából”
2019. 06. 17. 11:27 hirhatar.hu
  Orbán Viktor történelmi bűne
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu
  Az Orbán-propaganda úgy döntött, hogy Orbán döntötte meg a rendszert
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu
  30 éve volt 61 éve
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu
  Nem csak politikailag, hanem jogilag sem volt helyes az LMP kizárósdija
2019. 06. 15. 09:20 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport