DEBRECENI HÍRHATÁR - Hírességek álltak a civilek mellé, Orbán ellen – Videó!

DEBRECENI HÍRHATÁR
   
 2019.04.20.
 Szombat
Ma Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 05. 18. 16:08     


Hírességek álltak a civilek mellé, Orbán ellen – Videó!
Elutasítják a kormány civileket megbélyegző és diszkriminatív törvényjavaslatát.

Csákányi EszterHajós AndrásDragomán György és Kiss Tibor fontosnak tartotta, hogy videón – civilként – mondja el, miért tartják fontosnak a civilek munkáját. A kisfilmek a Civilizáció 2017 (a magyar civil szervezetek közös) kampányához készültek – írta meg a 24.hu.

 

"A civil szféra elleni folyamatos kormányzati támadás nemcsak a civil szervezetek ügye, hanem az egész magyar társadalomé. Mindenkinek eljöhet az életében egy olyan pont, amikor civil szervezetekhez kell fordulnia, és az általunk nyújtott segítség vagy szolgáltatás az egyetlen, amire számíthat."

 

Ezt mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója, aki abban bízik, hogy Csákányi Eszter, Hajós András, Dragomán György, és Kiss Tibor után még többen állnak ki a civilek mellett, hiszen ez a történet elsősorban arról szól, milyen Magyarországon akarunk élni.

 

 

A civil szféra elleni folyamatos kormányzati támadás nemcsak a civil szervezetek ügye, hanem az egész magyar társadalomé. Mindenkinek eljöhet az életében egy olyan pont, amikor civil szervezetekhez kell fordulnia, és az általunk nyújtott segítség vagy szolgáltatás az egyetlen, amire számíthat.

 

Ezt mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója, aki abban bízik, hogy Csákányi Eszter, Hajós András, Dragomán György, és Kiss Tibor után még többen állnak ki a civilek mellett, hiszen ez a történet elsősorban arról szól, milyen Magyarországon akarunk élni. Aki a civileket támadja, az minket támad!

 

Mindeközben elindult egy petíció, amely elutasítja a civil szervezetek vegzálását. Művészek és közéleti emberek kérik az országgyűlési képviselőket, ne szavazzák meg a törvényjavaslatot. Az aláírók azt szeretnék, hogy a magyar társadalom öntudatos legyen, az állampolgárok szabadon kiállhatnak magukért, egymásért, beleszólhatnak a dolgok alakulásába, megvédhetik jogaikat – számol be a 24.hu.

 

A civilek mi vagyunk! Mi művészek és művészetkedvelők, mérnökök és építők, orvosok és betegek, tanárok és diákok, munkáltatók, munkavállalók és munkanélküliek, idősek és fiatalok. (…) Aki a civileket támadja az minket támad!

Az aláírók tiltakoznak a civil szervezetek önkényes megbélyegzése ellen.

 

A ƒ„külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény“ az átláthatóságot ürügyként használva akarja hitelteleníteni a civileket. Aggodalommal tölt el minket, hogy a törvényjavaslat orosz mintára készült, ahol a 4 évvel ezelőtt elfogadott törvény óta 27 szervezet szűnt meg. Ezt látva, aggódunk Magyarország civil szervezeteiért is.

 

Mint írták, a civilek hasznos közösségi célokért dolgoznak, nem egyszer olyan feladatot látnak el, amit az államnak kéne, és azokat támogatják, akiket az állam magára hagyott. Kiszolgáltatott embereknek, magyar állampolgároknak nyújtanak segítséget vagy azért dolgoznak, hogy Magyarországon erős közösségek legyenek, az állampolgárok képesek legyenek fellépni érdekeik védelmében. A petíció szerint a civil társadalom az állampolgári önszerveződés egyik legfőbb terepeként azt mutatja, hogy polgárok vagyunk, nem alattvalók. A sokszínű és erős civil társadalom éppen ezért a demokrácia mérőfoka.

 

Az aláírók azt kérik, hogy az Orbán-kormány a megbélyegzés helyett fordítson figyelmet azokra a területekre, ahol a civilek gondot jeleznek: az egészségügyre, az oktatásra, a szegénységre, a diszkriminációra. A stigmatizálás nem megoldja a problémákat, csak elhallgattatja azokat.

 

 

A petíció linkje

Forrás és kép: 24.hu


További hírek

  Elvitték Kozsót a fideszes ufók, de sajnos vissza is hozták
2019. 04. 19. 12:51 hirhatar.hu
  1,6 milliárdot ad a magyar kormány a Kárpát-medencei magyar oktatás, kultúra támogatására
2019. 04. 19. 12:51 hirhatar.hu
  Újra az MSZP ügyvédje képviseli Nagy Blankát
2019. 04. 19. 12:51 hirhatar.hu
  Elege lett a támadásokból, elhagyja az országot a beteg gyerekeik mellett földön fekvő anyáknak ágyat biztosító jótevő
2019. 04. 18. 18:00 hirhatar.hu
  Rogánné Celeb Cecílián megbukott a HVG négy évtizede
2019. 04. 18. 17:31 hirhatar.hu
  Modernizált külsővel és Márki-Zay környékén bukkant fel Érpatak hírhedt ex-polgármestere
2019. 04. 18. 13:55 hirhatar.hu
  Czeglédy Csaba duplázott, hiába törölték az álláspontját
2019. 04. 17. 10:16 hirhatar.hu
  Nagy Blanka megválaszolta a perverz Pilhál Pesti Srácok-cikkét
2019. 04. 17. 10:16 hirhatar.hu
  Eljött a pillanat, amikor mi szégyelljük magunkat Orbán helyett
2019. 04. 17. 10:16 hirhatar.hu
  Titokzatos interjúban Botka helyett most a Fideszt támadja a Lázár-közeli közéleti kalandor
2019. 04. 15. 17:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport