DEBRECENI HÍRHATÁR - Rengeteg munkát adott a pünkösdi hosszú hétvége a Hajdú-Bihari katasztrófavédőknek

DEBRECENI HÍRHATÁR
   
 2024.02.23.
 Péntek
Ma Alfréd napja van.
Holnap Mátyás napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 06. 12:49     


Rengeteg munkát adott a pünkösdi hosszú hétvége a Hajdú-Bihari katasztrófavédőknek
Nem unatkoztak, mentettek ahol tudtak.

Jelentős számú műszaki mentés volt a hétvégén megyénkben. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók többször vonultak a 47-es számú főúthoz. Hétfő hajnalban motoros vesztette ott életét egy balesetben, aznap este személygépkocsi borult tetejére. Az autó vezetője sérülés nélkül megúszta a balesetet.

 

Péntek délután Hajdúszováton, az Ady Endre utcában egy régi építésű vályog falazatú ház egyik fala kidőlt. A hajdúszoboszlói tűzoltók lezárták a területet, mert a fal kidőlésétől a ház középső tartószerkezete is megrongálódott. Az épületben nem lakott senki, személyi sérülés nem történt.

 

Három személygépkocsi ütközött össze a 4-es számú főút kétszázas kilométerszelvényénél péntek este. A hajdúszoboszlói tűzoltók áramtalanították a járműveket, az egyik autóból folyt az üzemanyag, melyet az egység felitatott. A baleset öt embert érintett, melyből két főt a mentőszolgálat kórházba szállított. Az anyagi kár jelentős.

 

Családi ház kéményében a korom égett Nyírmártonfalván, a Kossuth utcában, péntek éjjel. A helyszínre a nyíradonyi tűzoltók vonultak, akik a cserép megbontása után kézi szerszámokkal eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

 

Szombat reggel a balmazújvárosi Wesselényi utcába vonultak a tűzoltók. Közel harminc négyzetméteres melléképület egyik szobájában tűz keletkezett, amely átterjedt a épület tetőszerkezetére is. A balmazújvárosi és a hajdúböszörményi tűzoltók dugólétrán át két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, de nagyobb anyagi kár keletkezett.

 

Hajdúsámsonban, a Szatmári úton szombat délután egy középfeszültségű villanyoszlopon trafószekrény égett. A debreceni hivatásos tűzoltók az érintett terültet lezárták, majd az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították az villanyoszlopot. Az eset miatt átmeneti áramkimaradás történt.

 

Szombat délután Földes határában egy személygépkocsi árokba hajtott és felborult. Az autó vezetője beszorult, a püspökladányi hivatásos tűzoltók kiszabadították a járműből és a mentők kórházba szállították. A munkákat a rendőrség félpályás útlezárása mellett végezték.

 

Méhcsalád költözött egy fára Berettyóújfaluban, a Csónak utcában. A helyi tűzoltók szombat délután dugólétrán keresztül a méhésszel közösen fogták be a rovarokat. Személyi sérülés nem történt.

 

Személygépkocsi égett teljes terjedelmében Halápon a 48-as főút tizennégyes kilométerszelvényénél, szombat délután. A tűzhöz a debreceni tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el lángokat. A munkákat teljes útlezárás mellett végezték. Az autóban két ember utazott, akik időben kiszálltak a járműből, így személyi sérülés nem történt.

 

Vasárnap hajnalban Debrecenben, a Csokonai utcában kellett a helyi tűzoltóknak segíteni, mivel az ott lakó ember nem tudta beengedni a mentőszolgálatot. A tűzoltók feszítővágó berendezéssel kinyitották az ajtót. Az idős embert a mentők kórházba szállították.

 

Tíz méteres diófa telefonvezetékre dőlt Hajdúszoboszlón, a Fazekas Mihály utcában vasárnap délelőtt. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a fa eltávolítását végezték el. A telefonszolgáltató szakemberei a vezetéket helyreállították.

 

Ezer négyzetméteren égett a száraz gaz Sárándon, az Arany János utca végén, vasárnap kora délután. A debreceni tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

 

Egy motorkerékpár árokba hajtott hétfőn hajnalban a 47-es számú főút harmincadik kilométerszelvénynél Tépe közelében. A motoros a helyszínen életét vesztette. A rendőrség félpályás útlezárása mellett a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a jármű üzemanyagfolyását megszüntették és áramtalanítottak.

 

Hétfőn reggel Debrecenben, a  Gyűszűvirág utcában kiépített tűzrakó helyen kis tüzet gyújtottak, amely átterjedt az udvaron összegyűjtött fa építő anyagra. A harminc négyzetméteres lángoló területet a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt, kisebb anyagi kár keletkezett.

 

Négyezer négyzetméteren égett a száraz gaz hétfőn délelőtt Tégláson, az Újváros utcában. A tűz fasort veszélyeztet. A hajdúböszörményi és debreceni tűzoltók közösen oltották a lángokat kéziszerszámokkal. Személyi sérülés nem történt.

 

A Hortobágyi Nemzeti Park dolgozói kérték a tűzoltók segítségét hétfőn délben. Debrecenben, a Batthyány utcában egy emeletes ház harmadik emeletén a fal réseibe szorult egy bagoly. A helyi tűzoltók egy erkélyen keresztül szabadították ki az állatot.

 

Teljese terjedelmében égett kétszáz négyzetméteren a száraz aljnövényzet, két kúp kukoricakóró és két körbálás széna Váncsodon, a Dózsa György utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat hétfőn délben riasztották a tűzhöz, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, kisebb anyagi kár keletkezett.

 

Hétfőn délután Debrecenben, a Poroszlay utcában egy idős emberhez kellett a helyi tűzoltóknak bejutniuk, mivel nem tudta az ajtót kinyitni a mentőszolgálatnak. A tűzoltók dugólétrán keresztül ablakon át bejutottak a lakásba, majd beengedték a mentőket is, akik az idős embert kórházba szállították.

 

Száz négyzetméteren égett a száraz gaz Nyíradonyban egy telepen. A helyi tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Anyagi kár nem keletkezett.

 

Debrecenben, a Vekeri tanyán egy huszonöt méteres fa egyik ága lehasadt hétfő délután, ezzel a gépjárműforgalmat akadályozta. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével motoros láncfűrésszel eltávolítottak, személyi sérülés nem történt.

 

Újabb baleset volt hétfőn este a Berettyóújfalu és Tépe között a 47-es főúton, a harmincharmadik kilométerszelvénynél. Egy személygépkocsi árokba hajtott, majd tetejére borult. Az autó vezetője nem sérült meg. A berettyóújfalui tűzoltók a járművet visszafordították és áramtalanították.

 

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: katasztrófavédelem
További hírek

  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerényen nyilatkozott önmagáról, szerinte a hazának szüksége van rá
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Fabinyi püspök bocsánatot kért a bántalmazott gyermekektől
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Bukni fog a rendszer, közölte Márki-Zay – feljelentették
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Putyint tartják Navalnij gyilkosának
2024. 02. 17. 09:55 hirhatar.hu
  Balog Zoltán egy hét huzavona után távozik a református egyház vezetői tisztségéből
2024. 02. 17. 09:55 hirhatar.hu
  Hatalmas tüntetés volt pénteken a Hősök terén
2024. 02. 17. 09:55 hirhatar.hu
  Pesty László a Novák-Varga-féle pedofilbotrány kapcsán már a Cosa Nostrát emlegeti
2024. 02. 15. 13:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport