. Ma Zita napja van.
Az egyetem és a virágkarnevál
2014-08-11 07:45:46
Az egyetem és a virágkarnevál

Az egyetem és a virágkarnevál

Kerékpárosok, veterán autók, virágkocsik és csoportok felvonulásával idén 45. alkalommal rendezik meg Debrecenben a hagyományos Virágkarnevált.



A Virágkarneválnak hetedik éve állandó résztvevője a Debreceni Egyetem is. A virágkocsit a közönségdíjas Mókusok a Nagyerdőn című kompozícióhoz hasonlóan ezúttal is Pikó Sándor képzőművész készíti. Idén a Debreceni Virágkarnevál történetének újabb fejezete kezdődik el, hiszen a rendezvény megújulva tér vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba, ahol látványos show-val zárul a reggeli felvonulás, és ugyanide érkeznek az esti karneváli menet résztvevői is. A tűzijátékot ebben az évben az Egyetem téren rendezik.– A tűzijátékhoz idén külön erre az alkalomra komponált zenemű készül, ez alapján döntünk a látványtervről és a lövéslistáról – mondta az unideb.hu portálnak Leskovics János pirotechnikus, aki már több mint 10 éve gondoskodik az augusztus 20-i látványosságról. Az előkészületek miatt már augusztus 19-én lezárják az Egyetem téri park körforgalom felőli kavicsos részét. A tűzijáték augusztus 20-án 22 órakor kezdődik, majd a program hajnalig tartó utcabállal zárul az Egyetem téren.


További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>