. Ma Ervin napja van.
Az LMP támogatja Minority SafePack javaslatot
2017-05-21 09:27:32
Az LMP támogatja Minority SafePack javaslatot

Az LMP támogatja Minority SafePack javaslatot

A politikus szerint a Minority SafePack védi a nyelv- és szimbólumhasználat jogát, egyenlő bánásmódot biztosít a kisebbségnek többségi társadalomban, és lehetővé teszi az Európai Uniónak, hogy beavatkozzon, ha az erdélyi magyarságot a román állam részéről jogtiprás éri.

 

Ezért az LMP konzultálni fog az egyik kezdeményezővel, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ), minként tud hozzájárulni ahhoz, hogy az egy év alatt szükséges egymillió támogató aláírás összegyűljön.

 

Az LMP álláspontja szerint ez nemzeti ügy, és mindenkinek a támogatását várják, aki szerint fontos, hogy “a határon túli magyar kisebbségeknek a lehető legtöbb jogaik legyenek” – hangsúlyozta.

 

Az RMDSZ és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) által kidolgozott Minority Safepack elnevezésű javaslatcsomag nyelvi, oktatási, kulturális kérdésekben, a regionális politikában, a médiaszabályozásnál javasolt intézkedéseket az EU-nak.

 

A kezdeményezés bejegyzését korábban elutasította az Európai Bizottság, de az elutasító határozatát a kezdeményezők megtámadták az EU luxemburgi bíróságán és pert nyertek. Ezt követően idén márciusban a bizottság megállapodott a kezdeményezőkkel a javaslatcsomag részleges bejegyzéséről. A kezdeményezőknek Európa legalább hét országából több mint egymillió polgár aláírását kell megszerezniük egy év alatt ahhoz, hogy kezdeményezésük mérlegelésére késztessék az Európai Bizottságot.

 

MTI

Fotó: atv.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>