. Ma Ervin napja van.
Botka László visszaüt: árulók, kollaborálók, balekok
2017-07-26 12:07:35
Botka László visszaüt: árulók, kollaborálók, balekok

Botka László visszaüt: árulók, kollaborálók, balekok

Választási szövetségbe hívja az ellenzék pártjait, ugyanakkor a demokratikus oldal kollaboránsait, „jószándékú balekjeit” támadja, bírálja Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a 168 óra csütörtöki számában megjelenő interjúban. Hogy kikre gondol? A meg nem nevezett balekok azok, akik háromféle új pólust akarnak csinálni. Molnár Zsolt szocialista elnökségi tagot, aki javaslataival szembe megy a szocialista párt kongresszuson elfogadott irányvonalával, Botka árulónak tartja – írja a 168 Óra Online.

 

Választási szövetségbe hívja az ellenzéki pártokat Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A 168 Óra csütörtöki számában megjelenő interjúban azt mondja, csak azzal nem számolt eddig, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe.


– Nemcsak azokról beszélek, néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, hanem azokról a jószándékú balekokról is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti – mondja.

Hogy kikre gondol? Erre azt válaszolja, azokra, akik háromféle új pólust akarnak csinálni a demokratikus oldalon.

 

Szerinte nincs szükség az Együtt, LMP, a Párbeszéd formálódó szövetségére, az Új Pólusra. Úgy látja, a kispártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő.

 

– Boldogok, hogy húszezer ember nézte a Facebook-oldalukon a sajtótájékoztatójukat, mások meg saját pártjukat sem tudják irányítani, pillanatnyi érdekeik szerint változtatják az álláspontjukat – állítja.

 

Az MSZP-s kiszivárogtatásokkal és párttársa, Molnár Zsolt ötleteivel kapcsolatban állítja, két dolgot nem tűr el pártjában: az árulást és a Fidesszel való kollaborációt. Azt ígéri, mindkét cselekedet ellen – mint fogalmaz – tűzzel-vassal fog harcolni.

 

Molnár, aki az MSZP elnökségi tagja, korábban a Sztárklikkben ugyanis azt írta, hogy az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.


– Mi demokratikus párt vagyunk, ha valamit közösen eldöntünk, és azt valaki egy hónappal később nyíltan, a sajtóban kritizálja, az árulás – mondja.


Botka szerint ő sokak érdekét sérti, a Fideszét, a Jobbikét, a kispártokét, de Gyurcsány Ferencét is. Azt mondja, korábban létezett forgatókönyv arra, hogyan lehetne ismét Gyurcsány az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat.


Arra a felvetésre, hogy miniszterelnök-jelöltsége óta pártja támogatottsága nem mozdul, úgy reagált, kutatások szerint csak lassú változásra van esély, mert megmerevedtek a politikai frontvonalak:


– Összességében ott tartunk, ahol terveztük. Egyébként egy új politika feltűnésével először mindig a bázis szerzi vissza a hitét. Utána indulhat meg a tábor bővülése – mondja.


Állítja, árnyékkormányának néhány tagjával már megállapodott, de csak később hozza nyilvánosságra a névsort.


Botka elmondja azt is, nem mond le a szegedi polgármesterségről, az erről szóló hírt karaktergyilkosságnak tartja, ami mögött akár egyes párttársai is állhatnak.

 

Forrás: 168 Óra Online

Fotó: MTI - Balogh Zoltán

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>