. Ma Zita napja van.
Debrecen is támogatja a Hortobágyi Lovasnapokat
2017-06-14 08:09:39
Debrecen is támogatja a Hortobágyi Lovasnapokat

Debrecen is támogatja a Hortobágyi Lovasnapokat

A Hortobágyi Lovasnapok az ország egyik legnagyobb lovas rendezvénye, amelyet idén 51. alkalommal rendeznek meg, hogy bemutassák a térségre jellemző pásztorkultúra múltját és jelenét, és népszerűsítsék a lovas sportokat – fejtette ki a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője a programot beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten 2017. június 13-án.


Medgyesi Gergely Árpád kiemelte: a háromnapos rendezvény programjában lesz csikós és fogathajtó bajnokság, díjugrató verseny, számos gasztronómiai bemutató, a gyerekeket lovasfalu, a felnőtteket esténként a kertmoziban vetített filmek mellett többek közt a Budapest Bár és a Racka Jam koncertjére várják.


Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: évszázados kapcsolatunk van, amely kapcsolatot most erősítenénk. Debrecen most is regionális kulturális főváros. Idén Debrecen szervezi a Hortobágyi Alkotótábort, valamint a Hortobágyi Lovasnapok szervezésében is részt veszünk. Az a célunk, hogy a Hortobágyi Lovasnapok újra európai hírű lovasverseny legyen – hangsúlyozta a polgármester.


A fővárosban tartott tájékoztatón kiderült, a Nemzeti Vágta tizenhét előfutamából egyet a Hortobágyon rendeznek majd, így onnan is be lehet majd kerülni a szeptemberi, fővárosi döntőbe.


Forrás: DMJVÖ/Facebook


Kövessen minket a Facebookon és nem marad le semmiről:


További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>