. Ma Zita napja van.
Ittasan és bódult állapotban vezettek
2017-06-15 20:08:08
Ittasan és bódult állapotban vezettek

Ittasan és bódult állapotban vezettek

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást J. Ernővel szemben.

 

A rendőrök május 5-én 17 óra 15 perckor Debrecen külterületén, Dombostanyán járőröztek, amikor a Salakos utcai kereszteződésben észrevettek egy személygépkocsit, amelynek még a csomagterében is utasok voltak. A járőrök megállították az autót, amelynek utasterében öten utaztak, a csomagtartóban pedig ketten ültek. Az igazoltatás során a körzeti megbízottak megállapították, hogy a 26 éves sofőr, J. Ernő vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A járművezetőt további mintavétel céljából előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, valamint a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési feljelentést tettek vele szemben. A nyomozók a helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

 

A rendőrség a helyi lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

 

A debreceni rendőrök a napokban bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást V. Tamással szemben. A rendőrök 2017. január 1-jén 19 óra 20 perckor Debrecen, Kishegyesi úton megállítottak egy személygépkocsit és igazoltatták a járművezetőt, aki a járőrök kérdéseire nehezen tudott válaszolni, összefüggéstelenül beszélt, valamint az okmányait is elejtette. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda negatív lett, azonban a kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A 33 éves bocskaikerti lakos elmondta, hogy a vezetés megkezdése előtt új pszichoaktív anyagot fogyasztott. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vezetői engedélyét pedig bevonták.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan, vagy bódult állapotban vezet, nemcsak magát, hanem utasait és közlekedő partnereit is veszélyezteti. A rendőrség rendszeresen végez közúti ellenőrzéseket annak érdekében, hogy a szabálytalanul közlekedőket a forgalomból kiszűrje, és így segítse elő a balesetek megelőzését, a közúti tragédiák számának csökkenését.

 

– police.hu –

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>