. Ma Ervin napja van.
Levizsgázott női egyenjogúságból az Alapjogokért Központ
2017-05-17 08:42:33
Levizsgázott női egyenjogúságból az Alapjogokért Központ

Levizsgázott női egyenjogúságból az Alapjogokért Központ

Arra kérték az Országgyűlést, hogy ne ratifikálják az egyezményt, mert az lebontaná a hagyományos családmodellt, és egyébként sincs semmi szükség a "társadalmi nem" fogalmának bevezetésére írja a nepszava.hu.

Mint ismert, az isztambuli egyezmény az Európa Tanács által megalkotott átfogó nemzetközi egyezmény a nők elleni erőszakkal és családon belüli erőszakkal szemben. Az egyezmény célja az erőszak megelőzése, az áldozatok védelme és „az elkövetők büntetlenségének megszüntetése". Ez az első nemzetközi egyezmény, amely tartalmazza a nemek definícióját, figyelembe véve a biológiai nemen kívül a társadalmi nem kategóriáját.

Magyarország 2014 márciusában írta alá a szerződést, ám mivel azt máig nem ratifikálták, hazánkban nem kötelező érvényű. Az egyezményhez 43 állam csatlakozott, eddig 23-an már jóváhagyták. A ratifikáció fő akadálya, hogy Magyarország még több pontban nem teljesítette az egyezményben foglaltakat. Vagyis több jogszabályt, így a Büntető törvénykönyvet is módosítani kellene, intézményrendszereket kellene kialakítani - írja a Wikipédia az egyezmény magyar vonatkozásáról.

Az Alapjogokért Központ közleménye szerint az isztambuli egyezmény valójában "genderegyezmény", ezért arra kérik Magyarország kormányát, hogy azt jelenlegi formájában ne terjessze az Országgyűlés elé. A központ szerint a kormánynak ellen kell állni az EU vonatkozó "lopakodó jogalkotásának" is, ugyanis e törekvések célja, hogy a természet adta biológiai nemeket jogi szinten is felváltsa a végtelen számú "társadalmi nem" definíciója, és így lebontsa a hagyományos családmodellt.

Szerintük a férfiak és nők közötti egyenlőséget Magyarországon a legmagasabb szintű jogszabály biztosítja, ráadásul az alaptörvény értelmében a nőket az állam külön intézkedésekkel is védi. A magyar Btk. pedig nemzetközi összehasonlításban is szigorú szankciókat állapít meg a szexuális bűncselekmények minden formájára.  Semmi szükség nincs tehát arra, hogy a nemzetközi genderlobbi nyomásának engedve az isztambuli egyezmény ratifikálásával a magyar jogalkotó beemelje a magyar jogba a "társadalmi nemek" kategóriáját - írták a közleményben.

 

Forrás: nepszava.hu/MTI

Fotó: Thinkstock - Illusztráció

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>