. Ma Zita napja van.
LMP: a kormány csak “kamuprogramokat” indít a fiatalokért
2017-05-14 15:25:29
LMP: a kormány csak “kamuprogramokat” indít a fiatalokért

LMP: a kormány csak “kamuprogramokat” indít a fiatalokért

Kanász-Nagy Máté vasárnap az MTI-nek azt mondta, Magyarország egyik legsúlyosabb problémája a folyamatos elvándorlás, havonta több ezer fiatal hagyja el az országot.

Sajtóhírekre hivatkozva közölte, a Vállalkozz itthon, fiatal! programmal, amely a fiatalok hazacsábítását szolgálná, hárommillió forintos támogatást biztosítottak volna, de eddig csak 116 ember került be a programba, amely tavaly januárban indult, tehát "lett volna idő népszerűsíteni". Hangsúlyozta, a 116-ból csupán öt ember kérelmét támogatták, de ők sem kapták meg az összeget. Jelezte: sokan létrehozták cégüket, már adózniuk is kell úgy, hogy vállalkozásuk nem indult el.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: a magyar állam akadékoskodása, "szívatása" miatt a fiatalok kedvét elveszik attól, hogy itthon vállalkozzanak. Az LMP kikéri a program adatait, hogy kivel kötöttek szerződést, ki segíti a program megvalósulását - tette hozzá.

Ismertette, hogy a programba bekerülőknek képzésen is részt kell venniük, és a sajtóban megjelentek szerint "az volt az elsődleges szempont", hogy a képzéseket végző cégnek minél hamarabb támogatást adjanak EU-s pénzből. Felmerül a gyanú, hogy "ismét a haverokat pénzelték", és másodlagos volt, hogy mi lesz a fiatalokkal - mondta.

Kanász-Nagy Máté a "látszatintézkedések" befejezésére szólította fel a kormányt. Olyan programokat kell indítani, amelyek minden fiatalnak lehetővé teszik a munkába állást, az olcsó lakhatáshoz jutást és a bekerülést a családtámogatásokba - jelentette ki.

 

MTI

Fotó: lehetmas.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>