. Ma Zita napja van.
Lőttek a címvédésnek?
2014-08-17 18:13:02
Lőttek a címvédésnek?

Lőttek a címvédésnek?

A DVSC-Teva tegnapi újpesti veresége azt is jelenti, hogy Kondás Elemér csapata idén nyáron négy forduló alatt Debrecenben 11 éve nem látott gyenge kezdést mutatott be az eddig megszerzett négy pontjával. A Nemzeti Sport Online megvizsgálta az NB I-ben címvédő Loki szezonrajtjait – ilyen indítás után még nem nyert bajnokságot a hajdúsági csapat.



Első körben azt nézték meg, hogy azokban a szezonokban, amikor bajnoki címet nyert a Loki, hogyan kezdett.

A mostani szezonban négy meccs alatt egy győzelmet, egy döntetlent és két vereséget számláló DVSC a 2004–2005-ös évadban nyert először aranyérmet az NB I-ben. Azóta, a bajnoki címet eredményező idényekben mindig legalább három sikerrel kezdett négy forduló alatt.

Legutóbb ennél kevesebb győzelmet a 2010–2011-es évadban tudott felmutatni a csapat, akkor négy forduló alatt hét pontot szerzett, a bajnokságot pedig az 5. helyen fejezte be.

Arra is kíváncsiak voltak, hogy a debreceni aranykorszakot (a legutóbbi tíz kiírásból hetet nyert meg a DVSC) megelőzően mikor produkált ehhez hasonló vagy még ennél is gyengébb rajtot a hajdúsági csapat.

Nos, 2003–2004-ben, vagyis 11 évvel ezelőtt ugyanúgy rajtolt a gárda, ahogy most, vagyis egy győzelem mellett egy döntetlennel és két vereséggel. Akkor a 12 csapatos pontvadászatban a 9. helyen szerénykedtek a hajdúságiak, de végül bronzérmet szereztek úgy, hogy a hajrában még a bajnoki címre is volt esélyük. Vagyis ilyen kezdés után is lehet aranyéremért harcolni, más kérdés, hogy akkor négy meccs után csak négy pont volt a Loki hátránya a később visszaeső éllovasokkal szemben (Pécs és Siófok), míg most nyolccal van lemaradva az első helyen álló Videotontól.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>