. Ma Ervin napja van.
Már ezt is titkosítják ?
2014-07-21 11:20:28
Már ezt is titkosítják ?

Már ezt is titkosítják ?

Az MLSZ tavaly nyáron egy független auditáló cégre, a belga Duoble Passra bízta, hogy megvizsgálja a labdarúgó akadémiákon folyó munkát.Ez a jelentés el is készült, a kivonatot bárki megtekintheti a szövetség honlapján, ám egy valamit kihagytak belőle, mégpedig az akadémiák sorrendjét, és pontszámait.Az Indexhez azonban eljutott a lista.




 

"A belgák megállapították, hogy az utánpótlás jelenlegi rendszere nem alkalmas az eredményes működésre. Ezzel az akadémiai képzéssel csak évekre konzerváljuk a sikertelenséget. Így ugyan megvan az esély, hogy a hazai élvonalig eljutnak a játékosaink, vagy olykor még oda sem, de mitől lenne jobb így a válogatottunk, mitől jutnánk ki bárhová is?” – nyilatkozta az Indexnek egy neve elhallgatását kérő, fiatalokkal foglalkozó edző.

A lista első helyén egyébként a debreceni akadémia végzett, a második a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia lett, a dobogóra pedig a szombathelyi Illés Akadémia és a Vasas állhatott fel.A debreceni központ első helye ellenére csak 68 százalékot ért el az átvilágítás során. Az objektivitásra nem lehet panasz, hiszen a belgák ezt a pontrendszert alkalmazzák az európai topkluboknál, a többi között a Manchester Unitednél és a Bayern Münchennél is.

A lista hátsó felében található a Felcsút, a Kaposvár, valamint a Békéscsaba akadémiája: ez a hármas még az 50 százalékot sem érte el. A felcsútiak pontszáma még úgy sem lett magasabb, hogy nemrég adták át a Pancho Arénát, vagyis a létesítmények adottak lennének a minőségi munkához.Az összesített nyolcadik hely nem túl hízelgő a Puskás Akadémia számára, főleg úgy, hogy a sokkal kevesebb állami pénzből gazdálkodó nyíregyházi Bozsik József Akadémia is megelőzte őket.


További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>