. Ma Ervin napja van.
Mészáros Lőrincék bevásároltak egy gigaüzembe
2017-05-23 19:05:19
Mészáros Lőrincék bevásároltak egy gigaüzembe

Mészáros Lőrincék bevásároltak egy gigaüzembe

Az idén nyáron adják át a tiszapüspöki ipari parkban Magyarország legnagyobb, 100 százalékban magyar tulajdonú gabonafeldolgozó üzemét – idézte fel mai bejelentésében az Opimus.

 

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházással megvalósuló gyárban évente 530 ezer tonna kukoricát dolgoznak majd fel. Az üzem termelőkapacitása az egyik legnagyobb lesz Európában: évi 250 ezer tonna izocukor mellett élelmiszeripari és gyógyszerészeti alkoholt, étolaj-alapanyagot és GMO-mentes takarmány-alapanyagot állítanak elő.

 

Mindez azért is érdekes, mivel Magyarország ma is izocukor-nagyhatalomnak számít: az európai gyártás harmada kerül ki a Hungrana Kft. gyárából. (A tiszapüspöki cég menedzsmentjének több tagja is onnan érkezett.) – írja a hvg.hu.

 

Az üzem átadását akkorra tervezik, amikor az Európai Unió cukorpiaci kvótaszabályozási rendszere megszűnik. Vagyis az Opimus – akárcsak a múlt héten, a Paks II.-höz köthető megbízásokban reménykedő KPRIA többségi tulajdonának megszerzésekor – megint jó pillanatban lép: "a cukorkvóta kivezetése és a magyarországi cukoripar bővülése kedvező befektetési és megtérülési környezetet biztosít az Opimus Group Nyrt. számára" – emelte ki a társaság a közleményében.

 

A HVG tavaly októberben közölt cikket a bőkezű, 9,2 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló beruházásról. Akkor azt írtuk: az állami hátszél annak is köszönhető, hogy a társaságot megalapító Kárpáti János több szálon kötődik kormánytagokhoz és kormányközeli politikusokhoz, például L. Simon Lászlóhoz.

 

Forrás: hvg.hu

Fotó: MTI - Földi Imre

Utoljára frissítve: 2017-05-23 19:05:53

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>