. Ma Ervin napja van.
Nem került utcára egy nagykállói család
2013-11-11 16:32:13
Nem került utcára egy nagykállói család

Nem került utcára egy nagykállói család

Több civil szervezet is segített egy nagykállói kilakoltatás megakadályozásában, köztük a miskolci Deviza Jog Iroda munkatársai, Szepessy Zsolt, az Összefogás párt elnöke és a debreceni Koppány Csoport otthonvédői. A legutóbbi kilakoltatási időpontban,  jelen volt a Debreceni Hírhatár munkatársa is.


Domján Tibor, Budapest

 Fotók, interjú: J. B.




A 2013.11.07-i  kilakoltatást, a bírósági felfüggesztéssel egyelőre átvészelő család, nem szerette volna a nevét viszontlátni az újságban, de mivel nagyon hálás volt az önzetlen segítséget felkínáló otthonvédőknek, a családanya röviden elmondta történetét munkatársunknak, és köszönetét fejezte ki mindenkinek aki segített abban, hogy két kisgyermekkel nem kellett az utcára menniük így karácsony előtt. 




2007-ben, egy osztrák Raiffaisen Banktól vettünk fel 60.000 eurónyi hitelt a lakásunkra, mely összeget nem mi kaptuk meg és nem is a bankban, hanem a bank jogi képviselője vette át euróban és mi már csak forintot kaptunk. Az összeg sem stimmelt, mert a 60000 euró fejében, kevesebb forintot kaptunk mint az akkori árfolyam volt. A hitelt negyedéves törlesztéssel kaptuk, mely egy ideig fizetve is volt, majd később amikor a férjem elvesztette a munkáját és az összes jövedelmünk így megszűnt, kénytelenek voltunk felhagyni a törlesztéssel. Közben felmberületk jogi problémák, az egyik az volt,  hogy a hitelszerződés csak német nyelven érkezett meg, illetve volt egy magyar nyelvű hitelszerződés is, amihez viszont nem csatoltak üzletszabályzatot, tehát mi az üzletszabályzatról semmit nem tudtunk, hiszen nem beszélünk németül.

 

 

Ezt követően, 2011-ben végrehajtásra került a dolog, melyet a bíróságon megtámadtunk, azonban azt a pert elvesztettük. 2012-ben lett volna az első kilakoltatásunk melyre a moratórium miatt nem került sor. Idén, éppen két hete lett volna a következő, ami viszot a végrehajtónak köszönhetően nem került sor, mert a végrehajtó megállapítása szerint több mint nyolc órát vett volna igénybe az ingatlan kiürítése és így nem tudta foganatosítani az eljárást. Ezt követően rengeteg embertől kaptunk támogatást és segítséget, jogilag és lelki együttérzésben ami nagyon sokat jelentett számunkra. Jogi fogalmazványok, papírok, beadványok intézésében több magánszemély, jogvédő és civil szervezet segített teljesen ingyenesen. Az előző kilakoltatási időponttól számítottan kaptunk két hét haladékot, ami ugye a mai nappal ért véget. Reggel azonban a bíróságon tájékoztattak, hogy a végrehajtást, a peres eljárás végéig felfüggesztik, ennek ellenére számos otthonvédő aktivista megjelent nálunk és itt álltak velünk mindaddig míg el nem jött a tíz óra, mert nem voltunk benne biztosak, hogy a végrehatjó valóban nem fog kijönni, de szerencsére a kilakoltatás valóban elmaradt.

 

Nem tudok eléggé hálás lenni a már említett rengeteg ember segítségének, támogatásának és munkájának, egyáltalán az összefogásnak ami nélkül valójában a bíróságra sem tudott volna eljutni ez az ügy, és ezért innentől mi is igyekszünk mindenkinek segíteni aki hasonló sorsra jutott mint mi. Köszönöm mégegyszer az egész család nevében, köztük a két kisfiam nevében is akik még csak tíz és másfél évesek, akikkel nem kellett most az utcára mennünk. 

 

Utoljára frissítve: 2013-11-11 16:35:31

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>