. Ma Ervin napja van.
Nesze neked, nyilvánosság!
2014-11-24 12:13:43
Nesze neked, nyilvánosság!

Nesze neked, nyilvánosság!

Januártól minden érdemi kontroll nélkül, sőt, akár a nyilvánosság teljes kizárásával támogathatja a kabinet akár saját tagjait, a kormánytagok családját, vagy a Fideszhez közel álló szervezeteket.



Az Átlátszó vette észre, hogy úgy módosítottak néhány szót a pénteken benyújtott, a költségvetést megalapozó 194 oldalas törvényjavaslatban, hogy ha azt jelenlegi formájában szavazza meg a parlament, akkor januártól a kormány a hazai forrásból finanszírozott költségvetési támogatásokra vonatkozóan jelentősen korlátozza a nyilvánosság szintjét, s az összeférhetetlenségi szabályokat.

 

Magyarán - fogalmazott a portál - "januártól hazai közpénznél semmi sem tiltja majd, hogy a támogatást a miniszter felesége, a helyettes államtitkár, a támogatási döntést meghozó közhivatalnok gyermeke vagy a támogatási döntést előkészítő személy saját maga kapja".

 

Ráadásul mindezt úgy, hogy közben az ilyen támogatásokért folyó versenyben csak a nyertes pályázatokra és azok végrehajtására vonatkozó adatok maradnak majd nyilvánosak, a vesztesekre vonatkozóak nem, sőt utóbbiakat törölni kell az elbírálás után.


Utoljára frissítve: 2014-11-24 17:11:43

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>