. Ma Ervin napja van.
Pálinkaharc: újabb pofont kaphatunk Brüsszeltől
2014-12-17 15:32:39
Pálinkaharc: újabb pofont kaphatunk Brüsszeltől

Pálinkaharc: újabb pofont kaphatunk Brüsszeltől

Újra beleköthet az Európai Unió abba a szabályozásba, amely januártól lép hatályba a magyar pálinkapiacon. 




Továbbra is gond lehet, hogy Magyarország a házi párlatfőzésnél az adómentes státust ezer forintos éves jelképes átalányadóval váltja fel, miközben 50 százaléknál kisebb adókulcs elvileg itt sem léphetne életbe.

 

E szabályozással azt is kockáztatjuk, hogy egy újabb uniós eljárás végén a ma meglévő 50 százalékos kedvezményt is elvesztjük, így onnantól a bérfőzetésnél is teljes adót kellene fizetni – hívja fel a figyelmet az agrárszektor. hu-nak adott interjújában Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde Kft. tulajdonos-főzőmestere.

 

Ma Magyarországon nehéz megbecsülni, hogy mennyi pálinkát főznek otthon. Egyetlen kapaszkodót jelent, hogy hány készüléket adtak el legálisan, de ebben a számban nincsenek benne az otthon szerkesztett lepároló berendezések. Ez 26 millió hektoliter, és azt senki nem gondolja, hogy ez otthon fogy el.

 

Innentől kezdve viszonylag tág határok között lehet becsülni, hogy ennek mekkora része kerül a kereskedelembe. A számok alapján megállapítható, hogy a bér- és magánfőzdékben előállított pálinka aránya mintegy 94 százalék a teljes pálinka piacból.


További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>