. Ma Zita napja van.
Tarlóst nem érdekli, mit ad az állam, őt senki nem állíthatja meg
2017-06-14 10:54:44
Tarlóst nem érdekli, mit ad az állam, őt senki nem állíthatja meg

Tarlóst nem érdekli, mit ad az állam, őt senki nem állíthatja meg

Tarlós István főpolgármester szerint ha a főváros több mint harmincmilliárd forintos pénzmaradványából kiegészíthetik a szükséges fedezetet, akkor senki nem tudja megakadályozni, hogy felújítsák a 3-as metróvonalat. A főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában megismételte, hogy a metróvonal infrastruktúrája felújításának befejezése 2020 első negyedéve körül várható.

 

Tarlós István kijelentette, ha felhasználhatják a főváros pénzmaradványát a fedezet kiegészítésére európai uniós szankció nélkül, akkor “egészen biztosan senki a világon nem tudja megakadályozni, hogy ezt a metrót felújítsuk”. Fedezet nélküli kötelezettséget ezután sem vállalnak, alátámasztatlan ajánlatokat ezután sem fogadnak be, de az alátámasztható és elfogadható ajánlatokat finanszírozni tudják – tette hozzá.

 

A főpolgármester úgy fogalmazott: “engem már nem érdekel, hogy az állam mit ad és mit nem ad, (…) ki milyen kommunikációt alkalmaz. Ennek a városnak a sorsáért a politikai felelőséget nekem kell viselnem, és ezt a munkát a város el fogja végezni”. Tarlós István kitért arra is, hogy a metrószerelvényeket 2018 folyamán kicserélik, az alagút felújítása pedig 2020 előtt megtörténik, ezért – mint mondta – “a balesetmentes közlekedést szavatolni lehet a ciklus folyamán”. Ezt több mint életszerű feltételezni – fűzte hozzá.

 

Tarlós István ügyetlen és rosszindulatú fikciónak nevezte, hogy a Bálna Budapest értékesítéséből akarnák fedezni a 3-as metró felújítását. Kijelentette: a Bálna eladása még szélsőséges esetben sem fedezné a most hiányzónak látszó összeget. Elmondta, kétségtelenül igaz, hogy a Bálna értékesítésében elvileg gondolkodik a városvezetés, de az eladásról a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén még nem lesz döntés.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén rendeletmódosítással csökkentheti a fővárosban szervezett futóversenyek számát, Tarlós István azt mondta: a döntéshozók többsége úgy ítélte meg, hogy lassan teljesen kiszámíthatatlanná és anarchikussá váltak bizonyos rendezvények, köztük a futórendezvények is.  Az útlezárások és forgalomterelések a csaknem kétmilliós városban a lakosság túlnyomó többségét tervezhetetlen és meglepő szituációkba keverte – közölte a főpolgármester. Tarlós István azt mondta: egyetért a javaslattal, amely szerintük “arányos álláspontot” képvisel.

 

A főpolgármester szólt arról is, hogy várhatóan másfél év múlva Budapest száz százalékban csatornázott lesz. Megemlítette, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán nem dönt a szmogrendelet módosításáról, várhatóan szeptemberben születik határozat az ügyben.

 

MTI

Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt


Kövessen minket a Facebookon és nem marad le semmiről:

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>