. Ma Ervin napja van.
Távozott a KITE vezérkara
2014-11-11 08:02:56
Távozott a KITE vezérkara

Távozott a KITE vezérkara

Szabó Levente váltja Búvár Géza eddigi vezérigazgatót a legnagyobb hazai agrárintegrátori vállalatnak számító nádudvari KITE Zrt. élén – jelentette be a vállalat. A társaság – a „fiatalítás jegyében” - szinte teljes egészében lecserélte és átszervezte vezérkarát. Az OTP Bank érdekeltségi körébe tartozó cég az idén várhatóan 10 százalékkal nagyobb forgalmat ér el a 205 milliárd forintos tavalyinál.




A vezérigazgatói székben az indokolta a változtatást, hogy a posztot eddig betöltő Búvár Géza nyugdíjba vonul. A helyére kinevezett, 35 éves Szabó Levente 2002-től dolgozik a KITE-nél.

Az agrarszektor.hu információi szerint már novembertől megszűnik az eddigi gazdasági, illetve finanszírozási vezérigazgató helyettesi poszt, amelyet Koczka László, illetve Mádi Zoltán töltött be. A jövő márciustól pedig az üzemeltetési-közgazdasági vezérigazgató helyettesi posztot szüntetik meg, amelyet most Tóth Imre tölt be.

 

A közlemény szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a tavalyi tulajdonosváltása után a KITE piaci pozíciói nem romlottak. Mint ismert, a vállalatot a Bige László tulajdonában lévő péti Nitrogénművek Zrt. akarta megvásárolni, de a cég végül a Csányi Sándor elnök-vezérigazgató irányítása alatt álló OTP Bank érdekkörébe került. A közleményből kiderül, hogy az igazgatóság elnöke továbbra is Guba Sándor marad, aki tavaly több tízmilliárd forintért egy személyben vásárolta fel a KITE-t az egyik leggazdagabb magyarnak tartott Bige László elől, majd idén februárban az OTP Bank 46,69 százalékos, közvetett kisebbségi tulajdont szerzett a cégben.


További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>