. Ma Zita napja van.
Újabb gigaberuházást nyert meg Mészáros Lőrinc: hidat épít a Dunára
2017-05-27 11:47:37
Újabb gigaberuházást nyert meg Mészáros Lőrinc: hidat épít a Dunára

Újabb gigaberuházást nyert meg Mészáros Lőrinc: hidat épít a Dunára

Két érvényes ajánlat érkezett a Komárom és a szlovákiai Komarno határon átívelő új Duna-híd kivitelezésére tavaly szeptemberben kiírt közbeszerzésen, négy pályázó ajánlata pedig érvénytelen volt - tudta meg a Napi.hu

 

A közbeszerzési dokumentumokból kiderül, hogy a Hídépítő Zrt., valamint a Mészáros és Mészáros Kft. közös ajánlata az ár szempontjából kedvezőbb volt a másik pályázó Magyar Bau Holding Zrt. ajánlatánál. Az utóbbi társaság az osztrák Strabag AG út- és autópálya-építő cége, amely 104,5 millió eurós (mintegy 32 milliárd forintos) árajánlatot tett, míg a Hídépítő-Mészáros konzorcium 91,2 millió eurósat (28 milliárd forint).

 

Az új Duna-híd építésébe a Hídépítő-Mészáros páros bevonja alvállalkozóként - ajánlata szerint - az állami közbeszerzéseken szintén sikeresen szereplő, tiszakécskei Duna Aszfalt Kft.-t és Hódút Kft.-t, továbbá az alsónémedi székhelyű HSP Hídépítő Speciál Építő Kft.-t. A közbeszerzési eljáráson hat ajánlattevő indult önállóan vagy konzorciumban, a cégek közt volt két olasz, két osztrák és két szlovák hátterű vállalkozás is a magyarok mellett.

 

Forrás: napi.hu

Fotó: MTI - Beliczay László

.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>