. Ma Ervin napja van.
Van-e kiút a szegénységből?
2014-08-28 07:48:38
Van-e kiút a szegénységből?

Van-e kiút a szegénységből?

Nincsenek konkrét intézkedési tervei a kormánynak arra vonatkozóan, hogy miként lehetne felvenni a harcot a Magyarországon 2008 óta egyre terjedő szegénység ellen - ez derül ki a szaktárca közléseiből-írja a napi.hu. Illetve mégis: 7 év alatt egy fél stadionprogramnyi pénzt a legrászorultabbak azért kaphatnak.




Az "elmúltnyolcév" is hibás, de a gazdasági növekedés, a devizahitelek kivezetése, az adócsökkentés, valamint a bank- és reklámadó bevezetése és a foglalkoztatási helyzet javulása remélhetőleg megoldja a problémát - röviden így foglalható össze a kormányzati álláspont a szegénység hazai terjedése kapcsán.

A nemzetgazdasági tárcát (NGM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI) a lap arról is kérdezte, hogy vajon miért nő 2008 óta a szegények aránya Magyarországon, miközben a visegrádi országokban már pozitív fordulat látszik, továbbá a kedvezőtlen folyamatok kezelésére milyen kormányzati intézkedések születtek, azok milyen eredménnyel jártak és milyen további lépések várhatók. A szaktárca válasza szerint "a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázata Európa lakosságának sajnos negyedét érinti, és az Eurostat adatai szerint egész Európában romlott a helyzet". Elismerik, hogy "bár a magyar statisztikai módszerek különbözőek, tény, hogy hazánkban is sok ember nélkülöz, különösen nagy szegénységi kockázatot jelentett az elmúlt években a segélyre épülő társadalom, az alacsony iskolázottság, a munkanélküliség, a nyugdíjazás, a gyermeknevelés, ráadásul a 2010 előtti baloldali kormányok elhibázott politikája miatt több százezer család devizahitelcsapdába került és a lakosság sorozatos megszorításokat szenvedett".

Érdekes, hogy a válasz nem tér ki arra az operatív programra, amelynek keretében az állam a leginkább rászorultakat támogatná 29 milliárd forinttal következő 7 évben. (Igaz, ez az összeg feleakkora, mint amennyi pénzt a 2014-es költségvetésből a stadionépítésekre fordít a kormány).


További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>